27 Şubat 2012 Pazartesi

OSCAR GOESSS TOOOOO..............



Dün gece sabaha karşı Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Her sene izlemek için yanıp tutuşurum ama bu sene de aynı öncekiler gibi, “neden ödül törenini hep Pazar gecesisabaha karşı yapıyorlar” diye düşünerek kendimi yatağa attım. Sabah kalktığımda ilk iş kırmızı halı güzellerini gözden geçirmek oldu. Kahvemi yudumlayıp acil işleri bitirdikten sonra bir on dakika arayı kendime hak görmüştüm :) İşin aslı birçok modacı, modacı blogger, blogger,tasarımcı vesaire gibi moda alanında uzman biri olmadığımdan az sonraki yorumlarım tamamiyle kendi moda ve göz zevkimden hareketle ortaya çıkmış naçizane görüşlerimdir; “ben olsam giyermiydim” düşüncesi görüşlerimin çıkış noktasıdır :)

İlk kırmızı halı eleştrim Angelina Jolie’ye gelsin.Beğenmedim. Tek kelimeyle olmamış. Angelina’yı elbisenin içinden çıkartıp elbiseyi bir vitrine koysaydık ve ben o vitrinin önünden geçiyor olsaydım,ağzımın kenarlarından sular akarak vitrine yapışır, “vayyy elbiseye bak”derdim. Ama konumuz bu elbiseyi Angelina Jolie’nin taşıması ise bence hanımefendi nedeni nedir bilemiyorum ama oldukça fazla zayıflamış; hatta hastalıklı gözüküyor. Bir deri bir kemik kalmak, tam kendisini tarif eden bir tabir. Durum bu olunca da elbisenin içini dolduramamış bence. Elbisenin üstkısmı her ne kadar kendisine oturmuş olsa da alt kısmındaki hareketlerarasından gözüken o estetikten uzak kemik bacaklar nerede o Tomb Rider’dakiefsane Angelina nerede bu dedirtiyor. Hatta şimdi tesadüfen bir kanalda yakaladığım ve izlemeye başladığım Turist’teki halini bile arar oldum. Vücut bu derecede hastalıklı bir zayıflığa bürününce dudakları da seksilikten öte küçülmüş bir surat üzerinde kocaman bir balık gibi gözüküyor. Yani yıkıldım diyebilirim. Golden Globe’da giydiği elbise de benzer nedenlerle üzerine olmamış hatta bundan daha kötü durmuştu. Elbisenin boyun kısmındaki kırmızı parça fazlasıyla yukarıda neredeyse suratını kapatacak ve kol altındaki fermuar ve bağlantısının çok amatörce dikildiği benim bile gözüme çarpıyordu. Ama yine de Angelina Jolie’nin kalitesine ve model seçimlerine diyecek lafım yoktur.





JenniferLopez yine kırmızı halıda boy gösteren ünlülerdendi. Latin güzelinin ne zamanadı geçse onu Richard Gere ile oynadığı Shall We Dance filmindeki haliylehatırlıyorum. Belki de sırf bu yüzden Oscar törenlerinde giydiği elbiseyibeğenemedim. Aslında elbise çok güzel, o holojen izlenimi veren çizgilerelbiseye ayrı bir hareket, latin güzelinin o inanılmaz vücudunun hatlarına daayrı bir mana katmış. Ama göğüs dekoltesi ve kollardaki açıklıklar bir arada hoş durmamış. Göğüs dekoltesi belki de kesiminden göğüslerini sanki daha aşağıda göstermiş. Kendisi balık eti kıvamında bir vücuda sahip olsa da bu elbise ve özellikle de saç modeli onu olduğundan daha geniş göstermiş. Buna rağmen çanta, yüzük ve küpe birleşimi elbise ile mükemmel derecede uyumlu ve asil.





Emma Stone ise kırmızı halıda resmen göz kamaştırıyordu. Saç rengi ve teninin uyumu ile elbise renginin seçimi ancak bu kadar birbirine uyabilirdi. Asil, narin, hoş ve güzel duruyordu. Elindeki çanta ile bilekliğinin uyumu güzelliğin ayrıntıda gizlendiğini birkez daha kanıtladı bana. Emma Stone’da da beğenmediğim şeyler;elbisenin modelinin üst kısmının ve bel kısmının yine Angelina Jolie’de olduğu gibi fazla zayıflık yüzünden vücuduna tam oturmamış olması, bu sebeple sanki elbisenin üzerinde emanet gibi duruyor olması ve boyun kısmındaki o devasa kurdeledir.Sanırım çiroz kadınları güzel olarak görmeyen bir göz zevkine sahibim :)


Jessica Chastain...Tek kelimeyle muhteşem...Tam anlamıyla moda zevkimi ve tarzımı yansıtıyor. Ne çok kilolu ne de çok çiroz...Elbisenin kesimi ve modeli tam vücuduna göre...Göğüs dekoltesi hem seksi hem de asil...Ortalığa fırlayan ve gözü yoran detaylar yok...Saç rengi ve elbisenin üzerindeki işlemeler birbirini takip eden bir bütün oluşturmuş; elbise ile Jessica Chastain’i ayırmanız mümkün olmuyor ilk bakışta, sanki aynı resmin devam eden karelerine bakıyormuşsunuz gibi hissettiriyor size. Elbisenin kumaş seçimi ve özellikle de işlemelerdeki işçilik bana göre şahane. Tek eleştirim duruşuna :) Omuzlar düşük ve sanki kambur gibi öne doğru durunca görüntüde biraz bozulmalar oluyor tabi :)


Natalie Portman, Greace filminin setinden fırlamış da son hız Oscar törenine yetişmiş gibi. Saçını arabanın içinde jölelemişler, kabaca bir şekil vermişler,bir de boynuna eldeki en iyi kolyeyi taktırmışlar gibi. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bana üstüne para verseler Oscar törenine giderken saçımı o şekilde yaptırtmam. Hoş çağırdıkları da yok ya :) Sıradan iş yemeğine giderken bile yapılmayacak derecede özensiz buldum. Elbisesinin kesimi ve modeli iyi güzel, tam törenlik,ama üzerindeki o puantiyeler elbiseyi almış tamamen spor bir havaya taşımış. Birazda kısa olsaymış tam piknik modeli olacakmış. Elbisenin üzerindeki siyah puantiyelerle eldeki çantayı renk anlamında uydurma çabası güzel ama çanta da malesef elbisenin yanında çok abiye. Çantanın tepesindeki toka kendisini eleveriyor istemeden. Hele böyle bir elbise ile yine bana göre uzaktan yakından alakası olmayan o kolyeye ne demeli...Sanki başka elbise giyecekmiş de son anda birşey olmuş eldeki en iyiyi giymiş gibi. O kolyenin altına daha abiye, daha ağır, daha uçucu bir elbise bekliyor insan. Tarz olarak uymamış.



Tam anlamıyla beni benden alan ve sanırım Jessica Chastain ile beraber kırmızı halının bence birincilerinden olmaya aday...Penelope Cruz...Bu griye çalan mavi ton üzerinde o kadar güzel durmuş ki...Çanta seçimi, saçı,makyajı ve takıları ile oluşturduğu bu bütün tam bir cümbüş...Baktıkça bakası geliyor insanın. Oscar’ın özüne uygun bir elbise seçimi...Elbisenin kol kesiminin omuzlardan gelmesi, omuz ve döş kısmında yarattığı o naif dekolteyi dolduran incecik kolyesi ile tam peri masallarından çıkmış gibi...Elbisenin hiçbir yeri pot durmamış, her dikiş her ayrıntı durması gerektiği yerde bir bütün olarak duruyor. Benden kendisine tam not geldi bu vesile ile :)


Gwyneth Paltrow, Superman gibi olmuş desem fazla mı olur :) Halbuki elbisenin renk seçimi, o uzun ve endamlı boyuna uygun kesim, göğüs kısmındaki çapraz kesim, kolye-yüzük kombinasyonu güzel...Hatta asil ve uyumlu...Saçı da bu naif ve abartısız modele eşlik edercesine kendi halinde ama modelli...Makyajı duru...Gülümsemesi yine ön planda...Taktığın nedir derseniz; o da elbisenin tüm bu iyi yanlarını özellikle örter gibi üzerine geçirdikleri o pelerin...Her an sanki kolunu havaya kaldırıp da uçacak gibi :) Bir de kollarının olmaması sanki kahveden dönen külhanbeyi havası katıyor gibi :) Öldürmüş elbiseyi bana göre...Umarım o pelerin çıkabilen bir şeydir.


Milla Jovovich her zamanki gibi seksi...Ancak elbisenin göğüs kısmını küçük göğüsleri malesef dolduramamış. Dolayısıyla da bu sebeple bu tarz bir elbisenin ufak göğüslüler tarafından seçilmesi bana göre uygun değil. En başta gözü yoran bir ayrıntı. Orası dolmadığı için de tek kol omuz olarak elbisenin üzerinden gelen parça da eğreti durmuş. O parça olmasa da olabilirmiş çünkü elbise üzerindeki payetler zaten yeteri kadar hareketlendirmiş elbiseyi. Saç, küpe, çanta,bileklik birleşimi elbise ile uyumlu. Tüm bu beyazlık içerisinde gözü yormamak adına dudağa sürülen o ruj, kırmızının nerede ve nasıl kullanılması gerektiğine iyi bir örnek bence. Tek kusur ise elbiseye azıcık yakın çekimden bakıldığında sanki işlemlerin çok amatörce yapıldığı hissini yaratması. Yani sanki sıradan bir gelinlikçinin vitrinindeki işlemleri andırıyor. Üstüne hatta fazlasıyla gelinlik gibi duruyor :)



Şimdi diyeceksiniz ki çok mu biliyorsun da hepsi birbirinden ünlü isimlerin kreasyonlarından çıkmış bu elbiselere tüm bu kulpları taktın :) Efendim sıradan ve idare eder seviyede bir moda takipçisi gözüyle ekrana baktığımda gördüklerim bunlardı :) Aslında birçok elbise de model ve kesimleri açısından değil, onları taşıyamayanlar açısından kötüydü. İyisiyle kötüsüyle bir Oscar daha geldi geçti. Bakalım bizim ünlülerimiz Altın Portakal’da bunlara az çok yaklaşabilecekler mi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder